Hrvatski radio

Radio Pula

Novi plan restrukturiranja Uljanika bit će za nekoliko dana poslan u Brisel

03.10.2018.

09:52

Autor: Hrt/Radio Pula

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Foto: - / -

Novi plan restrukturiranja Uljanik grupe bit će za nekoliko dana poslan u Brisel, a sadašnji strateški partner Danko Končar morat će konkretnom uplatom dokazati je li pravi i ozbiljan strateški partner. Rečeno je to nakon sastanka ministra gospodarstva sa sindikalcima Uljanik grupe.

Novi plan restrukturiranja Uljanika - dogovoren je. Pomirio je on zahtjeve i strateškog partnera i Brisela. Treći maj izdvojio bi se iz Uljanik grupe, a država bi pronašla način da osigura rujansku plaću. A Uprava ostaje nepromijenjena.

Dogovoren je novi plan restrukturiranja Uljanika u kojem su usklađeni zahtjevi strateškog partnera i Brisela. Nakon što je tvrtki ponovno blokiran račun, ministar gospodarstva Darko Horvat sastao se s Upravom, županom, gradonačelnikom i Sindikalnim odborom. Prema njihovu planu - 3. maj izdvojio bi se iz Uljanik grupe, a država bi pronašla način da osigura rujansku plaću. Uprava ostaje nepromijenjena.

Istodobno, u Puli radnici slute kraj brodogradilišta. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.