Hrvatski radio

Radio Pula

Novi prostori za pulsku tvrtku Tekop Nova

08.04.2016.

14:41

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pulska tvrtka Tekop Nova koja većinom zapošljava osobe s invaliditetom preselit će se krajem godine iz starogradske jezgre u nove prostore za koje su dobili tri milijuna kuna od Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Tekop Nova zapošljava 27 radnika od kojih je šesnaestero osoba s invaliditetom. Pogon je proteklih desetak godina bio smješten u unajmljenoj zgradi u središtu Pule, no nakon prodaje tih prostora na dražbi , Tekop Nova morala je pronaći novu adresu. Grad Pula im je osigurao preseljenje na drugu lokaciju, u prostor od 560 četvornih metara, te ih oslobodio komunalnih doprinosa. 

Gradonačelnik Boris Miletić ističe da će zgrada biti u potpunosti prilagođena osobama s invaliditetom, a projektom je planirano i uređenje okoliša. 

Slavica Jelovac, v.d. ravnateljice Tekop Nove kaže i da će novi prostori biti veći od postojećih pa su moguća i nova zapošljavanja. Nova lokacija u blizini je Autobusnog kolodvora što je iznimno važno za djelatnike koji putuju na posao, dodaje Jelovac.

Poslušajte tonski prikaz.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.