Hrvatski radio

Radio Pula

Novigradski eko dan

17.04.2015.

14:57

Autor: Jasna Zrinščak Šebelić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novigradski eko dan, akcija čišćenja i uređenja okoliša, održat će se 18. travnja, već tradicionalno u subotu uoči Dana planete Zemlje.

Čistit će se i uređivati plaža i obalna šetnica od Karpinjana do Marede, te plaža i obalna šetnica u naselju Dajla. Članovi SRK 'Erik Radin' i ŠRD 'Ribon' obavit će podvodno čišćenje priobalja gradske lučice u starogradskoj jezgri i podmorja u Mandraču, Malom Mandraču i duž priobalnog područja od bivše terase Aquarius do dige sa svjetionikom. Članovi Kluba mladih istraživača Explora čistit će područje ušća rijeke Mirne i šumice na Antenalu. U okviru Novigradskog eko dana od 17. do 19. travnja organizirat će se i prikupljanje krupnog otpada. Po završetku akcije sve sudionike čeka ručak i druženje na otvorenom.

U sklopu Novigradskog eko dana, na Dan planete Zemlje 22. travnja u 10 sati u Gradskoj knjižnici bit će otvorena izložba radova djece iz dječjih vrtića na temu 'Sačuvajmo svoj planet Zemlju!', uz kratki prigodni program u Parku mladih.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.