Hrvatski radio

Radio Pula

Novih 40 slučajeva u Hrvatskoj, Istra broji 25 zaraženih

21.03.2020.

16:37

Autor: Dorina Tikvicki

foto: Dragan Turina/ HRT

foto: Dragan Turina/ HRT

Foto: - / -

U Hrvatskoj je jutros potvrđeno 40 novih slučajeva koronavirusa i sada ih je zaraženo 168. Istra do danas bilježi 25 zaraženih, 23 je hospitalizirano. Jedan je državljanin Austrije upućen na liječenje u svoju zemlju, a jedna je osoba preminula. Rezultati obdukcije još nisu objavljeni.

Prosječna dob zaraženih u Istri pokazuje da se radi uglavnom o radno aktivnom stanovništvu. Uprkos upozorenjima i dalje se krše obaveze samoizolacije i propisane mjere zaštite.
 
Poslušajte prilog Dorine Tikvicki...  

-

Dodajmo tome da unatoč stalnim upozorenjima, istarska je policija jučer utvrdila 5 novih kršenja mjera samoizolacije. Pet je osoba izašlo iz svoga doma i ostvarivalo kontakte s drugim osobama. Dojave građani mogu i anonimno uputiti pozivom na brojeve 112, 192 ili putem emaila na istarska@policija.hr.
 
Ponovimo: 
 
Osobama u samoizolaciji nije dopušteno izlaziti iz kuće, a u slučaju potrebe za odlaskom kod liječnika prethodno se treba telefonom javiti obiteljskom liječniku ili hitnoj pomoći.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR