Hrvatski radio

Radio Pula

Novooboljeli u Istri - učenik srednje škole u Puli

09.10.2020.

09:27

Autor: Mauro Giorgi

foto: MARCO RAVAGLI/KIKA/PIXSELL

foto: MARCO RAVAGLI/KIKA/PIXSELL

Foto: - / -

Iz županijskog Stožera izvijestili su da je tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano 167 uzoraka briseva (78 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je potvrđena jedna pozitivna osoba s područja Istarske županije.

Radi se o učeniku srednje škole iz Pule. U tijeku je epidemiološka obrada, provođenje protuepidemijskih mjera i dekontaminacija prostora. U mjere samoizolacije trenutno je stavljeno 19 osoba (učenici, djelatnik škole).

Student u dolasku s područja Krapinsko-zagorske županije, koji je COVID-19 pozitivan, studira na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Provedene su protuepidemijske mjere i u samoizolaciju je stavljeno 19 osoba (studenti, profesori). 

Dvojica igrača Rukometnog kluba Karlovac, koji su pozitivni na COVID-19, igrali su u nedjelju utakmicu u Labinu sa RK Rudan Labin. U mjerama samoizolacije je ukupno 35 osoba povezanih s tim događajem.

Provedene su protuepidemijske mjere i dekontaminacija prostora. 

Izliječena je 1 osoba te je trenutno 10 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 122 osoba.

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarek županije Dino Kozlevac:

-

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.