Hrvatski radio

Radio Pula

Oba kraka kružnog toka u Šijani za promet otvorena od početka lipnja

23.05.2016.

14:07

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od polovice idućeg tjedna, od 1. lipnja za promet će ponovno biti otvorena oba kraka kružnog toka u pulskoj Šijani. Time će se smanjiti prometne gužve tijekom turističke sezone u kojoj se očekuju mnogobrojni gosti. Već će za nadolazeći blagdan Tijelova i idući vikend promet biti pojačan.

Protočnost prometa, ali i sigurnost vožnje poboljšat će se otvaranjem drugog kraka kružnog toka u Šijani. Turista će u idućem razdoblju biti sve više, pa će i gužve biti neizbježne. Stoga u Gradu Puli ističu kako će oba kraka kružnog toka za sav promet biti otvorena oko 1. lipnja.

Tada će se, kažu u Gradu do jeseni obustaviti dio radova na izgradnji sustava retencije čija je svrha prvenstveno ublažiti plavljenja šijanskog područja prilokom velikih kiša. Uz to, ističe gradonačelnik Boris Miletić, počelo je i uređenje unutrašnjosti kružnog toka.


Premda bi cjelokupni projekt trebao biti dovršen do konca ove godine, Miletić je zaključio kako će se zbog turističke sezone mnogi radovi odgoditi za jesen pa je i upitno hoće li svi radovi biti dovršeni u roku.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.