Hrvatski radio

Radio Pula

Obavezno paljenje dnevnih svjetala na vozilima

26.10.2015.

14:22

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U nedjelju je počelo zimsko računanje vremena, a s time je na snagu stupila i vožnja s obvezno upaljenim svjetlima i danju. Također, vozači bi prije zimskih uvjeta na kolnicima, ljetne gume trebali zamijeniti zimskima, ali i provjeriti stanje svojih automobila.

300 kuna je kazna ako od početka zimskog računanja vremena nemate upaljena dnevna ili kratka svjetla na vozilima. Kako bi se vozače na to podsjetilo, istarska policija i Auto klub Pula - Rovinj sutra će na pulskom Trgu na mostu održati tradicionalnu preventivnu akciju kontrole svjetala na vozilima. Provodit će se od 10 do podneva, a kontolirat će se ispravnost svjetala te dotrajala zamijeniti novima, kaže tajnik Auto kluba Pula - Rovinj Marčelo Mohorović.

Ovo je i razdoblje u godini kada bi vozači trebali provjeriti stanje svojih vozila prije nego što 25-og studenog stupe zimski uvjeti na kolnicima. Uz ljetne gume, obvezno treba imati i lance, ili ih zamijeniti zimskima, kaže Mohorović upozorivši vozače da pripaze pri vožnji na jesenskim mokrim i skliskim kolnicima.

Vozače se poziva i da se pridržavaju prometnih propisa, posebno da poštuju znakove ograničenja brzine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.