Hrvatski radio

Radio Pula

Obilježavanje Međunarodnog dana obitelji

13.05.2022.

13:52

Autor: HRT

Logo

Logo

Foto: Međunarodni dan obitelji / snimka zaslona

U Puli su najavljene aktivnosti povodom obilježavanja 15. svibnja - Međunarodnoga dana obitelji.

Za subotu, 14. svibnja 2022. od 10 do 12 sati u Park šumi Šijana najavljeno je zajedničko druženje djece i roditelja pod nazivom "Zajedno u prirodi". Prigodan program uključuje sudjelovanje Udruge Birikina s predstavom "Zlatokosa i tri medvjeda“, namijenjenu djeci mlađeg uzrasta, kao i interaktivnu kreativnu radionicu za grupu djece i roditelja.


U srijedu, 18. svibnja 2022. od 12 do 14 sati u Kinu Valli održat će se tribina o udomiteljstvu u Istri s premijernom projekcijom filma "Odgoj na drugi način“ čiju režiju, snimanje i montažu potpisuje Danilo Lola Ilić. U filmu sudjeluju stručni djelatnici koji se bave udomiteljstvom, predstavnici Grada Pule, ali i dugogodišnja udomiteljica s našeg područja. F


U Istarskoj županiji ima 36 udomiteljskih obitelji, od toga 15 tradicionalno, a 21 srodničko, dok je u Puli ukupno 20 udomiteljskih obitelji, 8 tradicionalno i 12 srodničko udomiteljstvo.


Međunarodni dan obitelji, 15. svibnja proglasili su Ujedinjeni narodi 1989. godine, a prvi puta obilježen je 1994. godine pod sloganom "Da obiteljski dan ne čine stvari, nego srdačni odnosi roditelja i djece".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

4 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR