Hrvatski radio

Radio Pula

Obilježavanje Međunarodnog dana smijeha u Poreču

26.01.2022.

12:01

Autor: HRT

Dan smijeha u Poreču

Dan smijeha u Poreču

Foto: Gradska knjižnica Poreč / ustupljena fotografija/kolaž

Članovi Čitateljskog kluba Poreč, učenici Srednje škole Mate Balote i Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča, uzeli su knjigu u svoje ruke i tako se pripremili za novo druženje u okviru projekta "Na istoj strani(ci)“. Ovoga mjeseca trudili su se više nego ikada smijati se, i to čitajući različita izdanja Alana Forda. Naime, odlučili su provesti barem "jedan dan u cvjećarnici" povodom Međunarodnog dana smijeha.

U goste su pozvali Ivana Sršena, urednika, prevoditelja i pisca, autora knjige "Halo, Bing – intervju s Bunkerom", u izdanju Sandorfa, iz 2019. godine, koju potpisuje u suautorstvu s Antonijom Radić. Ova je knjiga posebno izdanje napravljeno povodom 50. rođendana Alana Forda.


U razgovoru s gostom, učenici će dobiti odgovor na pitanje zašto je Alan Ford imao toliki utjecaj na svoju publiku, a svima nam je poznato koliku je popularnost uživao na našim prostorima, i kako su čitave generacije, svih dobnih skupina, odrastale uz njega. "Postavlja se i pitanje je li moguće da uopće takav strip izađe iz mode? I dok primjećujemo kako je dosta fraza iz Alana Froda, alanfordizama, ušlo u naš jezik, pomalo se pitamo je li i današnji svijet sve sličniji alanfordovskom svijetu?", ističu iz Kluba.


Virtualno druženje članova čitateljskog kluba bit će organizirano u 12.30.


"Na istoj strani(ci)", projekt Gradske knjižnice Poreč u partnerstvu s Gradom Porečom – Parenzo, odobren je u okviru europskog natječaja „Čitanjem do uključivog društva“ te se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. Europske Unije iz europskog socijalnog fonda: 85 % sredstava osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR