Hrvatski radio

Radio Pula

Obilježavanje Svjetskog dana voda u Pazinu

22.03.2022.

10:35

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: : / Pixabay

Predavanje i javna rasprava povodom Svjetskog dana voda održat će se u 18 sati u u dvorani Istra u Spomen domu u Pazinu. 

Svjetski dan voda obilježava se 22. ožujka. Ujedinjeni narodi željeli su naglasiti važnost vode te se na taj dan diljem svijeta dodatno skreće pozornost na probleme vezane za vodu i vodne resurse Ove godine obilježava se na temu podzemnih voda. 


Grad Pazin poznat je po rječici Pazinčici, odnosno Potoku (lokalni naziv) koja je ujedno i najduža rijeka ponornica u Istri. S ciljem očuvanja bioraznolikosti Potoka čije atraktivne lokacije posjećuje sve veći broj posjetitelja, želja Grada Pazina je, ističu, pronaći model zaštite i upravljanja posjetima.


Uvod u temu pružit će Josip Rubinić, profesor na Građevinskom fakultetu u Rijeci s predavanjem "Hidrologija Pazinčice – površinske i podzemne vode i klimatske promjene", a nastavit će Radenko Sloković s prikazom terenskog istraživanja o događajima na Potoku proteklih godina, nakon čega slijedi javna rasprava na temu "Potok i Zarečki krov 2022“.


Predviđeno vrijeme trajanja je 2 sata. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

18 h

SLUŠALICE

OŠ CENTAR