Hrvatski radio

Radio Pula

Obilježen Dan umirovljenika, program uljepšao zbor OŠ Monte Zaro

30.09.2016.

14:20

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U pulskoj Čitaonici Kluba umirovljenika prigodnim programom obilježen je Međunarodni dan starijih osoba. Događaj su uljepšali i oplemenili učenici OŠ "Monte Zaro" iz Pule. Svoje je stihove kazivao Đildo Pliško.

Pridružili su se i predsjednik Istarske stranke umirovljenika Zdenko Pliško, predstavnica Sindikata umirovljenika Hrvatske Heda Karčić i ravnateljica Osnovne škole Monte Zaro Branka Sironić.

"Drago mi je što je Čitaonica Kluba umirovljenika postala središnje mjesto okupljanja i druženja brojnih naših sugrađana treće životne jer je upravo to i bila intencija kada smo kao prvi Grad u Hrvatskoj odlučili namijeniti i otvoriti ovaj prostor. Vodimo brigu o našim umirovljenicima kako bi im osigurali što bolji društveni život i na tome ćemo i dalje raditi", kazao je gradonačelnik Boris Miletić i svima čestitao ovaj dan.  

U cilju poticanja i osnaživanja međugeneracijske solidarnosti, već tradicionalno, uz članove Čitaonice Kluba umirovljenika Pula, u realizaciji programa sudjelovali su učenici jedne od pulskih osnovnih škola, a ove godine to su bili članovi KUD-a Val OŠ Monte Zaro. Pod mentorstvom voditeljice Štefice Čeh i učiteljica Gordane Ružić Stanojević i Manuele Mišan učenice i učenici pripremili su raznovrsan program koji je vodila Maša Kosanović, učenica 7. razreda. Na roženicama je izveden balun, dok je učenik 4. razreda Pino Cukerić recitirao svoju pjesmu Štajuni. Plesna skupina Latinas predstavila se Salsom i Bachatom, a učenici 4-ih razreda izveli su igrokaz Zaljubljene ocjene, dok je veliki zbor pjesmu True colors uz hrvatski znakovni jezik. Svoje stihove kazivao je Đildo Pliško.

Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna skupština Ujedinjenih naroda 1990. da bi se diljem svijeta naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

Pulska noć

Pulska noć