Hrvatski radio

Radio Pula

Obilježena 40. godišnjica Doma Alfredo Štiglić

28.09.2012.

15:10

Autor: Dorina Tikvicki

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U pulskome Domu hrvatskih branitelja danas je svečano obilježena 40. godišnjica Doma za starije i nemoćne osobe Alfredo Štiglić.

Dom Alfredo Štiglić zbrinjava 167 osoba, ali skupa s izvaninstitucionalnim uslugama skrbi za oko 500 osoba. Sami smo sebi postavili visoke socijalno-humanitarne standarde, kaže ravnateljica Vesna Juhas Grubišić. Ovih dana u povodu obljetnice osnutka organiziran je cijeli niz različitih programa, a glavna svečanost održana je danas uz nazočnost velikog broja gostiju i suradnika.

U znak zahvalnosti na suradnji i pomoći, dodijeljena su mnogobrojna priznanja i zahvalnice. U Domu branitelja danas je otvorena i prodajna izložba likovnih i drugih radova nastalih u radionicama Doma, a sutra se za korisnike usluga u Domu Alfredo Štiglić organizira plesna večer s Vesnom Nežić Ružić i duom Magnolija.


                                                             ***

 

Međunarodni dan starijih osoba


Ususret obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba, 1. listopada i 40. godišnjice pulskog Doma za starije i nemoćne osobe Alfredo Štiglić u Temi dana poslijepodnevnog programa četvrtkom razgovarali smo o osobama starije životne dobi.

Gošće Vesna Grubišić Juhas, ravnateljica Doma Alfredo Štiglić i Vera Radolović, zamjenica pulskog gradonačelnika i predsjednica Upravnog vijeća pulskog doma razgovarale su s urednicom emisije Dorinom Tikvicki o životu i (izvan)institucionalnoj skrbi i pristupu starijim osobama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

EUROPA 27

SLAVEN KLIČEK