Hrvatski radio

Radio Pula

Obnavlja se palača Verzi u Buzetu - stižu nepovratna sredstva

18.09.2017.

18:17

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zahvaljujući europskim sredstvima potpuno će se obnoviti starogradska palača Verzi u Buzetu. U njoj će se urediti poslovni prostori za buzetske poduzetnike te višenamjenska dvorana, prostorija za sastanke kao i poseban prostor za djelovanje novoosnovanih poduzeća.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić i buzetski gradonačelnik Siniša Žulić u Buzetu su potpisali ugovor kojim se dodjeljuju sredstava za uređenje tamošnjeg poduzetničkog inkubatora.Iznos od 4 milijuna kuna nepovratnog novca dolazi iz europskih strukturnih fondova preko resornog ministarstva za obnovu  buzetske palače Verzi čime će se riješiti pitanje poslovnog prostora za tamošnje poduzetnike. Uz to, obnavlja se i neprocjenjiva kulturna baština, istaknula je ovom prigodom uz ostalo ministrica Dalić. Grad Buzet uspješno je aplicirao projekt poduzetničkog inkubatora "Verzi" na natječaj "Razvoj poslovne infrastrukture" Ministarstva gospodarstva, koji se financira iz strukturnih fondova Europske unije. Za palaču "Verzi" tako je osigurano 3,9 milijuna kuna, što je 97,4 posto sufinanciranja.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.