Hrvatski radio

Radio Pula

Obnova ceste Buzet - Požane

23.03.2015.

10:49

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Obnovu državne ceste od Buzeta do graničnog prijelaza Požane koja bi trebala biti gotova do lipnja, prate teškoće. Duž trase gradilišta pojavila su se klizišta, a problem je i stijena u uskom dijelu ceste. Unatoč svemu, u Buzetu su optimistični i vjeruju da će se rokovi ispoštovati.

Cesta od Buzeta do graničnog prijelaza Požane, koji je treći ulaz u našu županiju i ima značajnu ulogu u turističkom i gospodarskom prometu, vrlo je frekventna posebice tijekom turističke sezone. No i sada kada promet teče uz privremenu regulaciju, cestom prometuju mnoga vozila i važna je za Buzećane.

Probleme s klizištima kao i radove na stabiliziranju litice, koja se nalazi u uskom dijelu ceste i zbog čega je bilo potrebno provesti dodatne istražne radnje terena, rješavaju radnici izvođača radova GP Krka i zagrebačkog Strabaga. No uz ovaj problem, na dinamiku izvođenja radova utječu i poteškoće u rješavanju imovinsko-pravnih pitanja za koje je zadužen Grad Buzet.

Inače obnavlja se oko 9 kilometara ceste, a investicija Hrvatskih cesta, vrijedna 35 milijuna kuna, obuhvaća i izgradnju dva nova rotora, zatim novo raskrižje kod poduzetničke zone Mažinjica te izgradnju pješačkih staza, autobusnih stajališta i uređenje sustava oborinske odvodnje. Nakon završetka obnove Buzet će dobiti kvalitetniju vezu sa Slovenijom što bi moglo rezultirati i otvaranjem te ceste za teretni promet pa bi korist moglo imati i buzetsko gospodarstvo, zaključio je gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić.

Poslušajte prilog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.