Hrvatski radio

Radio Pula

Obnova ceste Buzet - Požane

18.05.2015.

13:27

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Cesta od Buzeta do graničnog prijelaza Požane, na kojoj traje obnova, bit će dovršena do kraja idućeg mjeseca, odnosno do početka glavne turističke sezone, potvrđeno je danas iz Hrvatskih cesta. Radovi na dionici dugoj šest kilometara produljeni su zbog mnogih klizišta na trasi, te problema s imovinsko-pravnim odnosima.

Cesta od Buzeta do graničnog prijelaza Požane vrlo je važna za Buzećane, ali i za cjelokupni promet koji njome teče prema susjednoj Sloveniji. Već u predsezoni promet je pojačan, vozi se uz poseban režim, a tako će biti i do dovršetka radova, potvrđuje glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić.

A upravo na posljednjih 500 metara trase, između graničnog prijelaza i same granice, gdje će se radovi nastaviti na jesen, pojavila su se klizišta te problemi s liticama, objašnjava Pajić. Uz to, bilo je i poteškoća s imovinsko-pravnim odnosima, koje su sada uglavnom riješene, kaže Pajić.

Inače na trasi su dosad izgrađena dva kružna toka te popratna komunalna infrastruktura. Investitor su Hrvatske ceste, a vrijednost ovog zahvata, kojim će se znatno poboljšati protočnost prometa na Buzeštini, je 31 milijun kuna.

Poslušajte više u prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.