Hrvatski radio

Radio Pula

Obnova krova rovinjske crkve Sv. Eufemije

24.05.2017.

10:59

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Crkva Sv. Eufemije, simbol Rovinja, sezonu će dočekati s obnovljenim krovom i to uz veliku pomoć Grada koji financira najveći dio investicije. Iz proračuna Grada Rovinja u tu je svrhu izdvojeno 700 tisuća kuna.

Ministarstvo kulture počelo je sanaciju unutarnjih oltara Crkve Sv. Eufemije. Trebalo je, zbog toga, što prije početi sa sanacijom pokrajnjih krovova kako bi se spriječio ulazak vlage. U investiciji vrijednoj 1,2 milijuna kuna, Grad Rovinj odlučio je sudjelovati s čak 700 tisuća, kaže Maria Črnac Rocco iz ureda gradonačelnika.

Gradu je zahvalan i župnik Crkve Sv. Eufemije Vilim Grbac. Rovinjke i Rovinjci duboko su vezani za Sv. Eufemiju a naša je dužnost da, ono što su izgradili naši preci, ostavimo i budućim naraštajima, ističe monsinjor Grbac.
A gosti će, najavljuje, moći uživati u punoj ljepoti Sv. Fume jer bi radovi trebali biti gotovi već za deset do petnaest dana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.