Hrvatski radio

Radio Pula

Obnova turističkih objekata - novi Valdaliso

27.10.2015.

14:15

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dok se čeka na rješavanje birokratskih zavrzlama za planirani početak jedne od najvećih investicija u turizam na Poluotoku - rušenje sadašnjeg i gradnju novog hotela Park, te suvremene ACI -j eve marine u Rovinju, tamošnja tvrtka Maistra krenula je u obnovu turističkog naselja Valdaliso.

Uspješna turistička 2015. obvezuje na dobru pripremu iduće turističke sezone, pa većina istarskih hotelijera u pripremu sezone 2016. kreće sa značajnim investicijama. Među njima i rovinjska Maistra koja se već godinama priprema za rušenje starog hotela Park koji čini svojevrsnu cjelinu s tamošnjom ACI marinom.

Nakon ovogodišnjeg Valamarovog ulaganja u objekte na porečkom otoku sv. Nikola, što je bila i jedna od najznačajnijih investicija u turističke objekte u Istri, potom izgradnje vodenog parka, obnove Arenaturistovog hotela Park u Puli, obnove stogodišnjeg hotela Adriatic u Rovinju, najveća buduća investicija istarskih hotelijera svakako je rušenje sadašnjeg i izgradnja novog hotela Park u Rovinju.

Birokratske zavrzlame usporile su gradnju novog hotela Park i suvremene ACI-jeve marine pa je rovinjska Maistra ovih dana krenula u rušenje postojećeg kampa i hotela Valdaliso, gdje će se također  izgraditi novi objekti. Direktor Tomislav Popović kaže kako je bitno što se tako ispunjava plan o obnavljanju barem jednog turističkog objekta godišnje. Valdaliso će biti spremno za sezonu 2016., a novi hotel Park godinu kasnije.

Rovinjska Maistra do kraja 2017. godine planira u obnovu aktualnih i gradnju novih objekata investirati blizu četiri i pol  milijarde kuna.

Više možete poslušati u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.