Hrvatski radio

Radio Pula

Obnovljen hotel Adriatic

03.07.2015.

15:35

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Rovinju je otvoren obnovljeni hotel Adriatic. Najstariji hotel u tom gradu nekoć davno označio je i početak turizma u jednom od naših najvećih turističkih središta. Danas je to luksuzni butik hotel čije je uređenje stajalo 30 milijuna kuna.

Hotel Adriatic, izgrađen davne 1913. godine na početku rovinjske povijesne jezgre, najnoviji je luksuzni proizvod u istarskom turizmu. Obnavljan je proteklih šest mjeseci pod budnim okom konzervatora. Osvježeno pročelje istovjetno je onom iz doba gradnje, a unutrašnjost je kombinacija suvremene tehnologije, modernog dizajna i luksuza. Preuređenje Adriatica najveća je ovogodišnja investicija  turističke tvrtke Maistre, podsjeća Vanja Mohorović.

Hotel je jedan od simbola Rovinja. Od prijašnje unutrašnjosti četverokatnog hotela ostalo je samo kameno stubište, sve ostalo je nanovo izgrađeno. U samom hotelu, u kojem prevladavaju crna i bijela boja, izloženo je i stotinjak umjetničkih djela. Hotel je već primio prve goste, a s njegovim otvorenjem zaposleno je i 20 novih djelatnika.

Poslušajte prilog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.