Hrvatski radio

Radio Pula

Očekuje se turistički uspješna 2016.

11.01.2016.

12:07

Autor: Branko Biočić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prema objavljenim podacima, Hrvatsku je prošle godine posjetilo više od 14 milijuna turista. Među turističkim ljetovalištima najposjećeniji je Rovinj, a Istra je ostvarila 3 i pol milijuna dolazaka i 23 milijuna i 600 tisuća noćenja. To je gotovo 9 posto više dolazaka i 6 posto više noćenja.

Istra je potvrdila da je naša najjača turistička županija. Sudeći prema rezultatima ostvarenim za božićne i novogodišnje blagdane i najavama za ovu godinu, Istru čeka još jedna dobra turistička sezona. 

U pulskom Arenaturistu očekuju dva do 3 posto više gostiju, posebice u atokampovima te u pred i posezoni. U Udruzi hrvatskih putničkih agencija ocjenjuju da će ova godina biti vrlo izazovna te da treba sagledati i utjecaj terorizma na turistička kretanja, smatra Boris Žgomba, predsjednik te udruge.

Nakon pada u posljednje dvije godine osjeća se rast talijanskog tržišta, dobri su rezultati na britanskom, a turistički djelatnici nadaju se i povratku ruskog tržišta koje je također imalo negativni trend posljednjih godina. Međutim, gosti ne dolaze sami, pa će trebati jako puno raditi da i ova turistička godina bude uspješna.

Poslušajte izjave Denisa Ivoševića, Borisa Žgombe i Manuele Kraljević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.