Hrvatski radio

Radio Pula

Od 46 alkotestiranih - svi trijezni

11.11.2020.

14:48

Autor: Tomislav Šikić

Foto: policija.rh

Foto: policija.rh

Foto: - / -

Postaja prometne policije Pula sinoć je kod lučice Mandrač provodila pojačani nadzor alkotestiranja vozača povodom Martinja te aktivnosti u sklopu projekta ''Budi vidljiv''. Alkotestirano je 46 vozača i niti kod jednog nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu.

Povodom obilježavanja narodnog običaja krštenja mošta Martinja, od 6. do 15. studenoga u Istri se provode pojačane kontrole alkoholiziranosti vozača.

Budući da je vožnja u alkoholiziranom stanju jedan od četiri ubojice u prometu, vozačima je ukazano na opasnosti od upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola te su upućeni na to da i dalje nastave poštivati prometne propise.

Kako su pješaci jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu, policijski službenici do kraja godine provode i aktivnosti u sklopu projekta ''Budi vidljiv'' pa su tako pješake uputili da za vrijeme kretanja noću ili u slučaju smanjene vidljivosti  budu označeni nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom. Ukazano im je na pravilno kretanje po kolniku te da za prijelaz kolnika koriste obilježene pješačke prijelaze, a policijski službenici podijelili su im i reflektirajuće trake. 

Aktivnosti na informativnom punktu zbog epidemioloških mjera provedene su uz primjenu individualnog pristupa vozačima i pješacima, a policijski službenici će nastaviti s provođenjem aktivnosti u cilju smanjenja prometnih nesreća i stradavanja u prometu, stoji u priopćenju istarske Policijske uprave.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.