Hrvatski radio

Radio Pula

10:27 / 31.07.2018.

Autor: HRT

Od osam turističkih top destinacija u Hrvatskoj, četiri u Istri!

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Foto: - / -

Prema prvim podacima eVisitora, ovog petka i subote zabilježeno je 300 tisuća dolazaka te 2 milijuna 100 tisuća noćenja, odnosno noćilo je prosječno milijun i 50 tisuća turista na dan. Velik broj turista odmara i u Istri gdje dnevno boravi čak 310 tisuća turista.

Ove je sezone najviše gostiju iz Njemačke i Slovenije, a slijede Austrijanci, Poljaci i Nizozemci. Od osam top destinacija u Hrvatskoj, četiri su u Istri Medulin, Poreč, Umag, a na prvom mjestu je Rovinj.

U Istru je proteklog vikenda preko triju graničnih prijelaza Kaštela, Plovanije i Požana stiglo više od 190 tisuća turista. Istodobno našu je Županiju napustilo više od 165 tisuća gostiju. I u pulskoj Zračnoj luci promet je za vikend bio pojačan. Sletjelo je i poletjelo 80 zrakoplova i s njima je stiglo više od 8 tisuća putnika.

Stoga i ne čudi da u turističkim rekordima i ove sezone prednjači Istra. Na Poluotoku se dnevno odmara oko 310 tisuća turista. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.