Hrvatski radio

Radio Pula

13:18 / 14.03.2017.

Autor: Nives Kalebić

Odabran izvođač radova za gradnju gradskog bazena u Puli

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izabran je izvođač radova za izgradnju pulskog gradskog bazena. Riječ je o slovenskoj tvrtki koja će bazen graditi za nešto više od 66 milijuna kuna s PDV-om. Radovi bi trebali početi u travnju i biti dovršeni do veljače iduće godine.

Projekt izgradnje gradskog bazena u Puli obuhvaća tri bazena; jedan vaterpolskih dimenzija 34x25 metara, drugi multifunkcionalan 25x10 metara, a treći će biti bazen za bebe. Dimenzije objekta budućeg pulskog bazena bit će 67x52 metara i imat će tri etaže. 

Kredit za izgradnju bazena je 65 milijuna kuna, podignut je na rok od 20 godina uz kamatnu stopu od 2,38 posto. S tim su se suglasili i pulski gradski vijećnici na prošlotjednoj sjednici. Trenutačno je u fazi rok mirovanja od 15 dana, nakon čega će se, ne bude li žalbi s odabranim izvođačem radova potpisati ugovor, kaže direktor Pula Sporta Ivan Glušac.

Ugovor bi trebao biti potpisan početkom travnja, a u gradu ističu kako će se osim bazena, objekt imati i ugostiteljski dio, saunu, prostor za vježbanje, a bit će uređene i pristupne prometnice te izgrađena dva trga.

Hoće li to zadovoljiti potrebe svih građana tek ćemo vidjeti, jer velik broj Puljana ipak se izjasnio kako grad zaslužuje olimpijski bazen.