Hrvatski radio

Radio Pula

Odabran izvođač radova za gradnju gradskog bazena u Puli

14.03.2017.

13:18

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izabran je izvođač radova za izgradnju pulskog gradskog bazena. Riječ je o slovenskoj tvrtki koja će bazen graditi za nešto više od 66 milijuna kuna s PDV-om. Radovi bi trebali početi u travnju i biti dovršeni do veljače iduće godine.

Projekt izgradnje gradskog bazena u Puli obuhvaća tri bazena; jedan vaterpolskih dimenzija 34x25 metara, drugi multifunkcionalan 25x10 metara, a treći će biti bazen za bebe. Dimenzije objekta budućeg pulskog bazena bit će 67x52 metara i imat će tri etaže. 

Kredit za izgradnju bazena je 65 milijuna kuna, podignut je na rok od 20 godina uz kamatnu stopu od 2,38 posto. S tim su se suglasili i pulski gradski vijećnici na prošlotjednoj sjednici. Trenutačno je u fazi rok mirovanja od 15 dana, nakon čega će se, ne bude li žalbi s odabranim izvođačem radova potpisati ugovor, kaže direktor Pula Sporta Ivan Glušac.

Ugovor bi trebao biti potpisan početkom travnja, a u gradu ističu kako će se osim bazena, objekt imati i ugostiteljski dio, saunu, prostor za vježbanje, a bit će uređene i pristupne prometnice te izgrađena dva trga.

Hoće li to zadovoljiti potrebe svih građana tek ćemo vidjeti, jer velik broj Puljana ipak se izjasnio kako grad zaslužuje olimpijski bazen.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.