Hrvatski radio

Radio Pula

Odbijeni amandmani IDS-a na državni proračun

01.12.2017.

15:33

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Odbijeno je svih 25 amandmana koje je Klub zastupnika IDS-a, PGS-a i RI-ja podnio u Saboru na Prijedlog državnog proračuna za 2018. godinu. Taj potez u IDS-u ocjenjuje "izuzetno nekorektnim prema svim građanima Istre, Liburnije, Rijeke i Kvarnera".

Odbijeni proračunski amandmani odnosili su se na kapitalne projekte u javnoj infrastrukturi, obrazovanju, zdravstvu i skrbi za starije u ukupnoj vrijednosti višoj od 345 milijuna kuna, rekao je saborski zastupnik IDS-a Tulio Demetlika.

Naši amandmani bili su realni i prije svega nužni kako bismo zadržali postojeće standarde i krenuli s prijeko potrebnim infrastrukturnim projektima, kazao je pak saborski zastupnik IDS-a Boris Miletić, dodajući da vladajući time ne pokazuju nikakvo razumijevanje prema građanima regije koja godišnje uplaćuje u centralnu blagajnu milijardu kuna više no što joj se vraća.

- Iza ove brojke stoji nemjerljiva količina uloženog truda i napornog rada naših sugrađana, a država im se zahvali dajući im tek mrvice, naglasio je Miletić, podsjetivši da je Vlada za Istarsku županiju predvidjela tek 0,13 posto državnih rashoda.

Predsjednik IDS-a smatra da građani Istre zaslužuju puno više.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.