Hrvatski radio

Radio Pula

Odgođen Sajam knjiga i autora – Sa(n)jam knjige u Istri

30.11.2020.

16:35

Autor: Tomislav Šikić

Knjižara Sveta srca (Foto: Mladen Jergović/Sa(n)jam knjige u Istri/ustupljena fotografija)

Knjižara Sveta srca (Foto: Mladen Jergović/Sa(n)jam knjige u Istri/ustupljena fotografija)

Foto: - / -

Odluka Nacionalnog stožera Civilne zaštite o obustavljanju svih sajmova te pogoršana epidemiološka situacija u Republici Hrvatskoj razlog su zbog kojeg se odgađa 26. Sajam knjiga i autora - Sa(n)jam knjige u Istri, čije je održavanje planirano od 5. do 13. prosinca.

"Iako je ovogodišnje izdanje prilagođeno svim nedavno uvedenim epidemiološkim mjerama, svjesni rizika i odgovornosti za javno zdravlje odlučili smo održavanje Sajma prolongirati kako bismo sudionicima i sudionicama, ali prije svega publici, mogli pružiti ne samo sigurnost, već i užitak susreta čitatelja i čitateljica s knjigom, pisaca i spisateljica s onima kojima knjiga kao predmet nije odvojiva od autorske osobnosti i žive, razmijenjene riječi. 

Vjerujemo da je ova, za nas teška odluka, donesena nakon što su pripremljeni i program i prodajni prostori, otisnuti katalozi i plakati, u ovom trenutku jedina moguća i sigurno najbolja. Sajam u Puli uvijek je krasila ne samo interakcija autora i autorica s publikom, već i sajamsko saživljavanje s duhom i ritmom grada, što je Pulu pretvaralo u prijestolnicu knjige i mjesto u kojem se autori i autorice osjećaju kao doma. 

Odgoda, međutim, ne znači odustajanje: nespremni na kalkuliranje ili instant programe na online platformama, odabrali smo strpljenje, čvrsto vjerujući da ćemo, čim situacija postane povoljna za sve, imati isti, ako ne i bolji odaziv autora, ali i da ćemo moći pružiti još veći užitak našoj publici. 

Pula nije pala, već se sprema za trijumf u ljepšim vremenima za sve! 

O novom datumu održavanja sajma knjiga i autora, javnost će biti pravodobno informirana", ističe u priopćenju  

Magdalena Vodopija, direktorica Sajma knjiga i autora Sa(n)jam knjige u Istri  

Magdalena Vodopija (Foto: Manuel Angelini/Sa(n)jam knjige u Istri/ustupljena fotografija)

Magdalena Vodopija (Foto: Manuel Angelini/Sa(n)jam knjige u Istri/ustupljena fotografija)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.