Hrvatski radio

Radio Pula

Odgovornim ponašanjem pomažemo sebi i bližnjima ali i gospodarstvu

01.07.2020.

12:17

Autor: Mauro Giorgi

Irena Hrstić (foto: Mauro Giorgi/HRT)

Irena Hrstić (foto: Mauro Giorgi/HRT)

Foto: - / -

Iz Istre i danas dobre vijesti - nema novih slučajeva zaraze koronavirusom! No, s obzirom na veliki broj turista i činjenici da virus nije nestao, odgovornim ponašanjem pomažemo sebi i bližnjima ali i gospodarstvu.

-

U pulskoj Općoj bolnici trenutno je 6-ero pacijenata s COVIDOM-19 i svi s blažom kliničkom slikom.

U samoizolaciji, prema epidemiološkim kriterijima, je oko 120 osoba. Dnevno se testira od 30 do 90 ljudi. Zbog nedavno ponovno uvedenih mjera u sustav socijalne skrbi i bolnicama ta će brojka biti i veća, očekuje dr. Aleksandar Stojanović ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

U Istri trenutno boravi 86 tisuća turista. Dođe li do zaraze koronovirusom u toj populaciji najprije će se oboljele nastojati vratiti u njihovu zemlju. Ako to iz nekog razloga ne uspije, bit će zbrinuti u bolnici a njihovim kontaktima omogućit će se uvjeti za samoizolaciju. Sustav za to, ocjenjuje načelnik Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac, je uspostavljen. 

I turisti i građani mogu biti mirni, poručuje načelnik Kozlevac. Uz napomenu kako pridržavajući se mjera svatko tomu daje svoj doprinos.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.