Hrvatski radio

Radio Pula

Odličan turistički srpanj u Istri

22.07.2016.

10:29

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izvrsni turistički rezultati u Istri u srpnju. Do polovice ovog mjeseca ostvareno je 3 i pol milijuna noćenja što je čak, deset posto više u odnosu na lani. Trenutačno na Poluotoku boravi najviše Nijemaca, a gotovo svi smještajni kapaciteti bilježe odličnu popunjenost.

Jedan od domaćih najboljih kampova Lanterna u Taru u cijelosti je popunjen. Gosti se ovamo rado vraćaju i s obzirom na ponudu nije im važna cijena smještaja.

I prošle godine smo bili ovdje i jako nam se svidjelo. Vrijeme uglavnom provodimo na bazenu u razgovoru i piću s prijateljima. Bit ćemo ovdje dva tjedna i to platiti oko 20 tisuća kuna, kažu turisti.

Ovako dobrom dolasku, uz lijepo vrijeme pogodovala su i značajna ulaganja u smještaj te dodatne sadržaje. Uz kampove dobro su popunjeni i hoteli i apartmani. Potvrđuju to i u porečkoj Valamar Rivijeri. Denis Prevolšek iz te hotelske kuće kaže kako su se u pripremi sezone usredotočili na sve dobne skupine s posebno pripremljenim programima.

I istarski agroturistički objekti zadovoljni su popunjenošću u srpnju - Davorka Šajina iz agroturizma Ograde kaže kako su njihovi objekti popunjeni i u kolovozu, a već su krenule i rezervacije za iduću turističku godinu 2017.

A dobar nastavak sezone i posezone očekuju i u istarskoj Turističkoj zajednici - direktor Denis Ivošević koji najavljuje dobar buking i za posezonski rujan.


Ovako dobrim dolascima i noćenjima u srpnju svakako su pogodovala više milijunska ulaganja u istarski turizam koji se posljednjih godina, zaključuje Ivošević nastoji pozicionirati kao odredište za goste većih platežnih mogućnosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.