Hrvatski radio

Radio Pula

Održan memorijalni turnir u pikadu za slijepe

16.04.2021.

12:30

Autor: Tomislav Šikić

Foto: PRKSIŽ/ustupljena fotografija

Foto: PRKSIŽ/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Članovi i volonteri Planinarsko-rekreativnog kluba slijepih Istarske županije te Udruge slijepih Istarske županije okupili su se u četvrtak, 15. travnja u prostorijama USIŽ u Puli na 5. ekipnom i 9. pojedinačnom Memorijalnom turniru u govornom elektroničkom pikadu za slijepe "Eduard Žufić".

Od ukupno 6 ekipa: Buje, Buzet, Labin, Novigrad, Pazin i Poreč, trećeplasirana bila je ekipa Buzet u sastavu Marija Legović, Dara Paris i Paško Šimunac. Drugo mjesto osvojila je ekipa Poreč, u sastavu Ivan Fonović, Zlatko Sandrić i Saša Stanković. Pobjednik ekipnog turnira bila je ekipa Novigrad, u sastavu Željko Čižmešija, Zlatko Močenić i Brigita Žufić. 

Plasman u pojedinačnim kategorijama: 

B1 kategorija (natjecatelji bez ostatka vida) obuhvatila je 8 natjecatelja, od kojih se kao treći plasirao Željko Čižmešija, na drugom mjestu bila je Đina Tončić Fonović, dok je prvo mjesto osvojio Zlatko Sandrić. 

U kategoriji B2 (natjecatelji s ostatkom vida) sudjelovalo je 7 osoba, od kojih se na trećem mjestu plasirao Zlatko Močenić, na drugom Saša Stanković, a prvo mjesto osvojila je Terezija Gajski. 

U kategoriji "volonteri" bilo je prijavljeno 5 natjecatelja, od kojih se na trećem mjestu plasirala Brigita Žufić, na drugom mjestu Anica Todorović, a prvo mjesto osvojila je Iva Pučić. 

Voditelj turnira bio je Zlatko Kuftić, glavni sudac Anica Todorović, a članovi logističkog tima: Iva Pučić, te Brigita Žufić. 

Turnir koji je održan povodom 10. obljetnice Planinarsko rekreativnog kluba slijepih Istarske županije i 70. obljetnice Udruge slijepih Istarske županije, financirali su Grad Poreč, Sportska zajednica Općine Svetvinčenat te Sportska zajednica Grada Pule.

Foto: PRKSIŽ/ustupljena fotografija

Foto: PRKSIŽ/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.