Hrvatski radio

Radio Pula

Održan susret "Svirimo i kantajmo za Romana"

21.11.2015.

15:25

Autor: Bruno Krajcar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jučer se u Barbanu održao osmi susret "Kantajmo i svirimo za Romana". U spomen na preminulog kantadura i jednog od osnivača KUD-a Barban, Romana Broskvara, po osmi su se put okupili brojni istarski svirci i pjevači na "tanko i debelo".

Manifestacija je počela polaganjem vijenaca na posljednjem počivalištu pokojnog Romana te nedavno preminulog Josipa Bepa Maurića na groblju Prnjani, dugogodišnjih predsjednika KUD-a Barban. Smotra se održala u Osnovnoj školi Jure Filipovića gdje su nastupili brojni kantaduri, svirci i plesarini. Kroz bogat progra odali su počast i zahvalnost Romanu i Bepiju za sve što su učinili u očuvanju istraske tradicijske baštine. Tajnica KUD-a Barban i kantadurka, Nevija Kožljan.

Velik je broj istarskih pjevača, svirača i plesača prepoznao značenje ove manifestacije te su se i ove godine svi pozvani rado odazvali i tako obogatili ovaj hvalevrijedan susret. Organizatori manifestacije su KUD Barban zajedno s turističkom zajednicom i općinom Barban.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.