Hrvatski radio

Radio Pula

OET postao Fakultet ekonomije i turizma

12.06.2013.

12:43

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pulski Odjel za ekonomiju i turizam Dr. Mijo Mirković ponovno je dobio status fakulteta no i dalje ostaje sastavnicom Sveučilišta Jurja Dobrile, objavio je privremeni dekan Valter Boljunčić. Novi dekan birat će se u srpnju, a sutra bi se na sjednici Senata trebao birati i novi rektor pulskoga Sveučilišta.

Senat pulskoga Sveučilišta odobrio je zahtjev Odjela za ekonomiju i turizam Dr. Mijo Mirković koji je tako ponovno dobio status Fakulteta no bez pravne osobnosti pa i dalje ostaje sastavnicom Sveučilišta.

Želja nam je bila da steknemo status koji smo imali u sastavu riječkog sveučilišta, da se profiliramo kao fakultet jer nismo bili dovoljno prepoznatljivi studentima koji su nas zbog naziva 'odjel' mogli smatrati manje vrijednima od drugih fakulteta u zemlji, objasnio je dosadašnji pročelnik Odjela i privremeni dekan fakulteta Valter Boljunčić, ističući da će promjena značiti i veću samostalnost u odlučivanju.

Upisi u novu akademsku godinu bit će od 18. srpnja jer će dan prije biti objavljeni rezultati državne mature, a dosadašnje zanimanje studenata za sada je na razini prošle godine, izvijestila je prodekanica za nastavu Danijela Križman Pavlović.

Novi dekan Fakulteta za ekonomiju i turizam birat će se također u srpnju jer tada istječe mandat dosadašnjeg pročelnika Odjela. Sutra bi se pak, na sjednici Senata Sveučilišta, trebao birati i novi rektor pulskoga Sveučilišta. U utrci za čelno mjesto najviše obrazovne institucije u Istri su dosadašnji rektor Robert Matijašić te profesori Alfio Barbieri i Lovre Božina. Rektora bira 21 član Senata i to natpolovičnom većinom glasova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.