Hrvatski radio

Radio Pula

OET: Predavanje Stevea Keena

29.05.2013.

15:25

Autor: Elvis Morina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Australski profesor ekonomije i financija Steve Keen danas je u Puli na Sveučilištu Jurja Dobrile na Odjelu za ekonomiju i turizam Dr. Mijo Mirković održao predavanje studentima o temi 'Minsky model ekonomskog rasta'.

Osnova Keenovog modela ekonomije, kojim on predlaže rješenje svjetske ekonomske krize, jest u preuzimanju veće uloge države u financiranju razvoja gospodarstva, banke bi trebale više financirati gospodarstvo umjesto građane za koje Keen tvrdi da spadaju u špekulativna ulaganja te zagovaranja aktivne inflacije kao mjere za poticaj razvoja gospodarstva.

Iako je Hrvatska na ulasku u Europsku uniju Keen je svakako preporučio da ne ulazimo idućih pet godina u monetarnu uniju kako bismo ojačali gospodarstvo i bili sigurni u Unijino ekonomsko preživljavanje.
Za sutra je u pulskom Hotelu Park Plaza Histria najavljena Šesta međunarodna znanstvena konferencija pulskog Odjela za ekonomiju i turizam pod nazivom Ekonomija u krizi – Kriza ekonomije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

4 dana

5. Pula Marathon

Pula Marathon