Hrvatski radio

Radio Pula

On-line brošura izvornih umjetničkih djela na javnim prostorima Pule

27.11.2019.

16:42

Autor: Tatjana Kaštelan

Sudionici projekta 'Intervencije umjetnika u javnom prostoru - prošlost i sadašnjost, mogućnost razvoja gradova' (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Sudionici projekta 'Intervencije umjetnika u javnom prostoru - prošlost i sadašnjost, mogućnost razvoja gradova' (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Studijska terenska nastava kolegija 'Turizam i razvoj' pulskog Fakulteta ekonomije i turizma 'Dr. Mijo Mirković' rezultirala je on-line brošurom izvornih umjetničkih djela na javnim prostorima Pule. Danas je predstavljena na FET-u.

Brošura, to jest on-line priručnik 'Intervencije umjetnika u javnom prostoru - prošlost i sadašnjost, mogućnost razvoja gradova' rezultat je suradnje FET-a i Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika - HUIU-a.

Studenti FET-a, njih 23-oje, istraživali su javne prostore Pule u kojima su nekada bili izloženi umjetnički radovi hrvatskih i inozemnih umjetnika. Zadatak je bio posjetiti te prostore, istražiti povijest pojedinog umjetničkog djela u njima, ocijeniti njegovo stanje i definirati autora.

Na konferenciji za novinare u Puli o projektu su govorili izv. prof. dr. sc. Kristina Afrić Rakitovac s FET-a, u ime HUIU-a Rudija Pavličević, potom Kristina Nefat, koordinatorica projekta te studenti koji su danas dobili i priznanja za sudjelovanje. Među njima su Dino Popović i Danijel Starčević.

Poslušajte sve u nastavku.

Kristina Afrić Rakitovac, izv. prof. dr. sc., FET

Rudija Pavličević, HUIU

Kristina Nefat, koordinatorica projekta

Dino Popović i Daniel Starčević, studenti sudionici projekta

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.