Hrvatski radio

Radio Pula

Online predstave suvremenog cirkusa

11.12.2020.

18:32

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Udruga Čarobnjakov šešir/ustupljena fotografija

Foto: Udruga Čarobnjakov šešir/ustupljena fotografija

Foto: - / -

S obzirom na lošu epidemiološku situaciju i nemogućnost izvedbe uživo pred publikom, pulska udruga "Čarobnjakov šešir" u petak i subotu 11. i 12. prosinca organizira besplatno online prikazivanje dviju snimki predstava suvremenog cirkusa.

U petak, u 21h možete pogledati "Dijete od pijeska" Anje Ostojić iz Splita / produkcija ROOM 100.

U subotu, u 20h prikazat ćeo predstavu "Nula" beogradske kompanije CIRKUSFERA.

Predstave će se prikazivati na Facebook stranici udruge Čarobnjakov šešir te u boljoj HD kvaliteti na Youtube kanalu udruge. 

 

ANJA OSTOJIĆ "Dijete od pijeska“

"Dijete od pijeska"  je glumačko-fizička predstava Anje Ostojić nastala prema istoimenom romanu marokanskog pisca Tahara Ben Jellouna, nominiranog za Nobelovu nagradu za književnost. Kao i knjiga, predstava se bavi položajem žena u islamskoj kulturi, kritici tradicionalnog islama i marokanskih morala koje se promatraju kroz svevremenske teme ljudskih prava i prava žena.

"Dijete od pijeska" autorski je projekt nastao kao diplomska ispitna produkcija na Umjetničkoj akademiji u Splitu, pri Odjelu za kazališnu umjetnost, smjer Gluma, pod mentorstvom profesorice Brune Bebić. 

 

CIRKUSFERA "Nula“

Kretanjem između poznatog i neizvesnog, umjetnici se na sceni igraju s uobičajenim i cirkuskim objektima tražeći balans. U trenutku kada je distanca poželjna, a zagrljaj postao stran, izvođači fizički kontakt koriste kao neophodni oslonac. Građa rada u nastajanju proizašla je iz eksperimentiranja s predmetima, zvukom i pokretom.

"Cirkusfera" je osnovana 2009. godine, kao organizacija za razvoj suvremenog cirkusa i ulične umjetnosti. Njihove predstave i performansi su rezultat upletenih umjetničkih lanaca, gdje stapaju cirkuske discipline, pokret i glazbu u kontekst neformalnog kazališta, izbegavajući linearno pripovijedanje i neposredno razumijevanje. 

Koncept i izvedba: Vladana Manić  / Nemanja Jovanović / Danka Sekulović / Hristina Šormaz  / Milan Manić
Glazba: Filip Jevtić

 

Program se provodi u sklopu projekta "Opčini me novim cirkusom!" uz podršku Grada Pule.

 

 

 

Foto: Udruga Čarobnjakov šešir/ustupljena fotografija

Foto: Udruga Čarobnjakov šešir/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.