Hrvatski radio

Radio Pula

Općina Motovun izgubila parnicu

02.09.2015.

15:20

Autor: Elvis Morina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Općina Motovun izgubila je spor s tvrtkom Polo Arena Montona d.o.o., koji se vodio na Visokom trgovačkom sudu u Zagrebu. Sudskim putem pokušali su dokazati kako je ta tvrtka kupila optansku imovinu koja je, prema mišljenju tadašnjeg načelnika Općine Slobodana Vugrineca, bila u državnom vlasništvu.

Općina Motovun nije trebala ulaziti u ovaj spor, poručio je načelnik Općine Motovun Tomislav Pahović. Spor protiv nas 2009. godine pokrenuo je tadašnji općinski načelnik Vugrinec koji je na taj način želio pod svaku cijenu zaustaviti projekt, a danas vidimo koji je rezultat. Trenutačno razmišljam o šteti koja nam je napravljena i razmišljam o tužbi protiv Republike Hrvatske, istaknuo je Georg List. O ostatku zemljišta, koje mu je potrebno za realizaciju projekta, List navodi kako više ne želi razgovarati s agencijom AZZRI nego s DUDDI-jem i RH.


Dario Čehić, pravni zastupnik tvrtke Polo Arena Montona, najavio je kako će ponovno pokrenuti parnice, koje su stavili u mirovanje do okončanja ovog spora.


Georg List, koji je optužio Ivana Jakovčića i Branka Curića da su od njega tražili pola milijuna eura mita za pomoć u realizaciji njegova polo projekta, tvrdi kako je ova tužba bila samo jedan od načina pokušaja da se zaustavi taj projekt. Iako nema konkretne planove za daljnju ralizaciju polo projekta, List navodi kako sada može mirnije početi razgovarati s investitorima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.