Hrvatski radio

Radio Pula

Osnovano Društvo Naša djeca Marčana s brojnim planovima za djecu i mještane

25.09.2020.

15:57

Autor: Tatjana Kaštelan

Dječja kreativnost nema granica (foto: Grgo Jelavić/PIXSELL)

Dječja kreativnost nema granica (foto: Grgo Jelavić/PIXSELL)

Foto: - / -

Istra je odnedavno bogatija za još jedan ogranak u mreži Društava Naša djeca – onaj u Marčani. Tek je nekoliko mjeseci od registracije a već su u planu brojne aktivnosti za najmlađe ali i sve mještane.

Registraciju je valjalo čekati nekoliko godina, isplatilo se, i sad je već toliko aktivnosti koje će se realizirati za djecu. Potporu je dala Općina Marčana, a u suradnji s roditeljima i mještanima pred novim je Društvom jako puno planova. Klara Lukašić Buić, predsjednica Društva Naša djeca Marčana.

Bio nam je cilj da se svi udružimo. Svi naši vrtići i tri škole u općini. I to smo uspjeli. Sve ravnateljice škola i vrtića uključene su u Društvo Naša djeca, kaže predsjednica Društva Klara Lukašić Buić.

Članovi svih zvanja, dobnih skupina, s različitim idejama za djecu, a samim time i odrasle. Emilijana Fabijančić, zamjenica predsjednice Društva kaže, zbog situacije s koronavirusom sve aktivnosti za djecu provode se u epidemiološkim uvjetima.

Prva aktivnost jest obilježavanje međunarodnog Dječjeg tjedna od 5. do 11. listopada pod motom 'Ljubav djeci prije svega', kaže tajnica Društva Naša djeca Marčana Marija Cukon. Bit će tu kreativnih radionica, oslikavanja, edukacije i djece i roditelja, kaže Cukon.

Suradnja je jako dobra. Čim smo predložili ideju svi su je jako dobro do prihvatili i uključili se. pred nama je niz aktivnosti koje ćemo provoditi tijekom cijele godine, dodaje Cukon.

Društvo Naša djeca Marčana već broji više od tridesetak članova volontera a svakim danom ih je više, za dobrobit djece i budućnost općine.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Osnovano Društvo Naša djeca Marčana s brojnim planovima za djecu i mještane

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.