Hrvatski radio

Radio Pula

Osnovano Partnersko vijeće Urbanog područja Pazin

08.02.2022.

14:47

Autor: HRT

Osnivanje Partnerskog vijeća Pazin

Osnivanje Partnerskog vijeća Pazin

Foto: Grad Pazin / ustupljena fotografija

Osnivačka sjednica Partnerskog vijeća Urbanog područja Pazin održana je u ponedjeljak 7. veljače u Dvorani Istra Spomen doma u Pazinu. Za predsjednicu Partnerskog vijeća izabrana je savjetnica za vođenje projekata i manifestacija Grada Pazina Ranka Šepić, dok je za zamjenika predsjednice izabran načelnik Sv. Petra u Šumi Mario Bratulić.

Partnersko vijeće je savjetodavno tijelo osnovano radi sudjelovanja u donošenju Strategije razvoja Urbanog područja Pazin za razdoblje 2021.-2027. godine, utvrđivanja prioriteta razvoja, predlaganja strateških projekata te njihove provedbe i praćenja. Broji 35 člana iz javnog, privatnog i civilnog sektora iz svih jedinica lokalne samouprave u obuhvatu urbanog područja Pazin - Grada Pazina te općina Gračišće, Cerovlje i Sv. Petar u Šumi.


Inače, obveza definiranja i uspostave urbanih područja kao i donošenje Strategije razvoja urbanog područja definirana je Zakonom o regionalnom razvoju Republike Hrvatske i Uredbom o osnivanju, sastavu, djelokrugu rada i načinu rada partnerskih vijeća.


Na jučerašnjoj sjednici prezentirane su aktivnosti oko definiranja Urbanog područja Pazin te korištenja ITU mehanizma i aktivnosti vezane uz izradu temeljnog strateškog dokumenta- Strategije razvoja Urbanog područja Pazin.


Članovima Partnerskog vijeća Urbanog područja Pazin obratila se i gradonačelnica Suzana Jašić.


– Strategija razvoja urbanog područja Pazin definirat će prioritete za buduća ulaganja, odnosno za korištenje sredstava iz ITU mehanizma s ciljem gospodarskog i ekonomskog osnaživanja te unaprjeđenja kvalitete života. U ovom projektu smo zajedno sa općinama Gračišće, Cerovlje i Sv. Petar u Šumi i vjerujem da ćemo uspješno odraditi posao koji je pred nama – poručila je gradonačelnica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR