Hrvatski radio

Radio Pula

Otvaranje kampova najavili su Valamar i Maistra

27.05.2020.

16:07

Autor: Nives Kalebić

foto: Mauro Giorgi/HRT

foto: Mauro Giorgi/HRT

Foto: - / -

Nakon što su u prvoj polovici svibnja neki kampovi u Istri otvorili svoja vrata, ovoga će vikenda to učiniti i ostali. Otvaranje kampova, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, najavile su velike hotelske tvrtke Valamara i Maistre.

No kakva će biti sezona u Istri, županiji s najviše kampova u Hrvatskoj, zasad je teško prognozirati.

-

Predsezona u kampovima je izgubljena, no sezona nije. Trenutačno u onim kampovima koji su otvoreni u Istri boravi nekoliko tisuća Sovenaca i uglavnom je riječ o paušalnim gostima koji su došli urediti svoje kamp kučice za ljetni odmor. U kampovima ima i nešto Nijemaca, Bavaraca koji po povratku u svoju zemlju iz Hrvatske nemoraju u karantenu. Malene su to brojke, neuobičajene za kraj svibnja. Ipak sezona je pred nama i svi bi kampovi trebali svoja vrata otvoriti do 20-og lipnja. Kakva će biti sezona u kampovima teško je prognozirati, ističe direktor Ureda kamping udruženja Hrvatske Adriano Palman, no ipak optimizma ima.

S obzirom na najave, ako se otvore granice, rizik za zarazu koronavirusom bude malen, Adriano Palman ističe kako će sezona biti kvalitetno odrađena.

Veće dolaske turistički radnici očekuju ovog vikenda kada će granice otvoriti još neke emitivne zemlje. Zahvaljujući aplikaciji koja je u izradi, do kraja tjedna bit će olakšan ulazak turista u Hrvatsku. Prohodnije granice dotad će omogućiti i Austrija, Mađarska, Češka i Slovačka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.