Hrvatski radio

Radio Pula

Otvaranje Valamarovog resorta

09.06.2015.

12:09

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na otočiću sv. Nikola pokraj Poreča večeras se svečano otvara Isabella Island Resort. Investicija je vrijedna 250 miljuna kuna.

Otvaranjem Isabella Island Resorta, koji je smješten na otočiću nasuprot porečkoj rivi, Hrvatska dobiva još jedno luksuzno odredište namijenjeno gostima veće platežne moći. Jedna od naših najvećih turističkih grupacija Valamar u ovaj je projekt uložila čak 250 milijuna kuna i to je najveća hotelijerska investicija na poluotoku ove godine. Kako ističu iz grupacije, samo je na uređenje okoliša utrošeno 6 miljuna kuna, a u obnovu plaža uloženo je 5 milijuna.

Preuređen je hotel Fortuna Island te je u sklopu resorta gostima, među ostalim, omogućeno odsjedanje u luksuznim apartmanima dvorca iz 19. stoljeća koji je nekoć pripadao plemićkoj talijanskoj obitelji Polesini. Obnovljena je i napuštena depadansa Miramare pa ovo turističko naselje sveukupno nudi nešto više od 300 smještajnih jedinica; soba, apartmana i studija, a gostima se nude i dvije predsjedničke vile. Na raspolaganju su im i mnogi sadržaji poput bazena, plaža, restorana i wellnes centra, a vlasnici očekuju i bolje pokazatelje u kongresnom turizmu. Budući da na otoku Sveti Nikola, koji se prostire na više od 6 i pol hektara, nema automobila, posjetiteljima se nude i električna vozila.

Kako je istaknuto u tamošnjoj Turističkoj zajednici, otvorenjem resorta smještajni kapaciteti Poreča povećat će se za čak 15 posto, a u novouređenim objektima bit će zaposleno 250 radnika. Očekuje se da će na večerašnjem svečanom otvorenju biti i premijer Zoran Milanović.  

Poslušajte prilog.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.