Hrvatski radio

Radio Pula

Otvoren 22. Sa(n)jam knjige u Istri

01.12.2016.

10:37

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Spoj starog i novog kontinenta, kolonizatora i koloniziranih središnja je tema 22. Sajma knjige u Istri koji je otvoren u Domu hrvatskih branitelja. U Pulu su stigle svjetske književne zvijezde ali i brojni domaći autori.

Partner Sajma je Ljubljana pa će dio sajamskih programa biti posvećen ljubljanskim književnicima, glazbenicima i likovnim umjetnicima.

Središnja tema sajma je Transatlantik. Očekuje nas, uz ostalo, i najveće predstavljanje portugalske književnosti do sada u Hrvatskoj. najavljuje direktorica sajma Magdalena Vodopija. I ove godine Sajam predstavlja književnost zemalja regije. Ove je godine to Slovenija i to u programu naslovljenom Ljubljana bere ili Ljubljana čita. 

U izložbenom dijelu sajma bit će 10 tisuća naslova i oko 200 izdavača, a posebno će mjesto imati knjige malih izdavača koji jedva pronalaze svoje mjesto u posrnuloj distribucijskoj mreži. Sajam će, u podne, svečano otvoriti njegova ovogodišnja zvijezda, sirijski pjesnik Adonis.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.