Hrvatski radio

Radio Pula

Otvoren Festival dječje književnosti Montelibrić

19.04.2016.

14:42

Autor: Jana Radić / Valmer Cusma

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Puli je počeo Monte Librić, festival dječje knjige koji će do nedjelje ugostiti brojne domaće i inozemne pisce za djecu. Svoja izdanja predstavlja više od šezdeset nakladnika iz Hrvatske i inozemstva.

Uz pjesmu i ples otvoren je najveći festival dječje knjige u Hrvatskoj. Ovogodišnja je tema zvuk, čime se bave brojne festivalske radionice, a mali će posjetitelji moći uživati i u koncertima te predstavama. Na policama je i mnoštvo novih naslova za djecu, sveukupno više od tri tisuće knjiga.

A na ovogodišnji 9. Montelibrić stižu i Julijana Matanović, Roman Simić Bodrožić, Manuela Vladić Maštruko, Emanuela Da Ros i mnogi drugi. Suorganizator je pulska Zajednica Talijana pa je dio programa je na talijanskom jeziku, a nastavlja se i suradnja s Hrvatskom radiotelevizijom kroz slušaonicu Zvuk kao priča.

Poslušajte prilog.

***

La pioggia ha rovinato in parte la festa per l'apertura del Festival del libro per ragazzi Monte Librić presso la Comunità degli Italiani di Pola. Divertente il programma bilingue di recite e canzoncine ispirato alla letteratura per i giovanissimi. All'inaugurazione hanno parlato il sindaco Boris Miletić, il vicesindaco Fabrizio Radin e il presidente della Regione Valter Flego.

Servizio in allegato.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.