Hrvatski radio

Radio Pula

Otvoren Međunarodni sajam brodske opreme i brodova Pula Boat Fair

14.10.2015.

08:31

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U pulskoj marini Veruda otvoren je 6. Međunarodni sajam brodske opreme i brodova "Pula Boat Fair". Predstavlja se 100-tinjak izlagača iz zemlje i inozemstva, a sajam je okupio i predstavnike velikih, srednjih i malih brodogradilišta koji raspravljaju o stanju i perspektivama hrvatske brodogradnje.

Unatoč krizi, Pula Boat Fair i ove je godine okupio izlagače iz sektora brodogradnje, brodarske opreme, metaloprerade, strojarstva i projektiranja. Izvršni direktor sajma Livio Bolković ističe kako se njime potiče proizvođače da stasaju, pa upravo neki do njih premijerno i predstavljaju potpuno nove proizvode.

"Pula Boat Fair" donosi i niz poslovnih susreta, ali i okrugli stol o stanju i perspektivi hrvatske brodogradnje. Predstavnici velikih, srednjih i malih brodogradilišta s proizvođačima brodske opreme razgovaraju o knjigama narudžbi, planovima te o tome kakav je profil proizvođača brodske opreme i kadrova potreban. Predsjednica pulske Županijske gospodarske komore Jasna Jaklin Majetić.

A hrvatska brodogradnja nalazi se u petogodišnjem procesu restruktuiranja. Hrvatska brodogradilišta svoje poslovanje moraju dovesti na održive pozicije, kaže Siniša Ostojić iz Hrvatske brodogradnje -Jadranbroda.

U sklopu "Pula Boat Faira" sutra će se održati i međunarodni poslovni susreti na kojima će sudjelovati 80-ak tvrtki iz tog sektora iz cijeloga svijeta. Sajam se zatvara u subotu dodjelom priznanja izlagačima i međunarodnom regatom Zlatna ribica 2015.

Više možete poslušati u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.