Hrvatski radio

Radio Pula

Otvoren natječaj za direktore i voditelje predstavništva HTZ-a u inozemstvu

24.08.2017.

13:28

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Još je tjedan dan ostalo za prijavu na natječaj Hrvatske Turističke zajednice za direktore i voditelje njezinih predstavništava u Italiji, Francuskoj, Poljskoj, Beneluksu, Njemačkoj, Rusiji, SAD-u, Mađarskoj i Slovačkoj. Dosadašnjim direktorima naime, istječu ugovori o radu..

Kandidati za buduće direktore i voditelje predstavništva HTZ-a u inozemstvu uz ostalo, moraju imati tri godine radnog iskustva na poslovima s područja turizma i marketinga što je ujedno novost u pravilniku. Nadalje trebaju aktivno poznavati jezik zemlje za koju su se prijavili, znati još jedan svjetski jezik te poznavati turističko tržište za koje su predstavništva nadležna, kaže predsjednica povjerenstva i glavna savjetnica ministra turizma Barbara Mesić.

90 posto naših gostiju dolazi iz inozemstva pa je, kaže Mesić, i posao direktora i voditelja predstavništva HTZ-ova zahtjevan, no svakako ima i benefita. Uz naknadu troškova smještaja do 80 posto i učenja stanog jezika, plaća je nešto veće od 3 tisuće eura uz razne naknade, kaže Mesić.

Mandat direktora i voditelja predstavništva HTZ-a u inozemstvu dosad je trajao tri godine, no namjera ga je produžiti na četiri godine i to će se u rujnu predložiti Saboru Hrvatske turističke zajednice, uz obavezu da se svake godine turističkom vijeću podnosti izvješće o radu, pojašnjava Barbara Mesić. Natječaj je otvoren do 30. ovog mjeseca, a više informacija može se dobiti na web stranicama Hrvatske turističke zajednice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.