Hrvatski radio

Radio Pula

17:52 / 14.05.2021.

Autor: Tomislav Šikić

Otvoren natječaj za mlade umjetnike Zlatna lubenica 5.0

Foto: Udruga Metamedij/ustupljena fotografija

Foto: Udruga Metamedij/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Otvoren je natječaj za mlade umjetnike i umjetničke kolektive koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama – Zlatna lubenica 5.0 – koji u povodu 23. izdanja Media Mediterranea festivala raspisuje Udruga Metamedij.

Ovogodišnjom temom, “Iscenirana autentičnost”, preispituju odnos stvarnog i legitimnog, u odnosnu na unaprijed inscenirano, organizirano i dogovoreno.

Stručni žiri u sastavu Oleg Šuran (UMAS), Olga Majcen Linn (kustosica, Kontejner), Hrvoje Hiršl (umjetnik, istraživač i dizajner) i Anja Maleć (prošlogodišnja pobjednica) odabrat će 5 finalista čiji će radovi biti predstavljeni na skupnoj izložbi u galeriji Srpskog kulturnog centra u Puli u sklopu festivala Media Mediterranea 23 te u galeriji Ekscenter u Novoj Gorici.

Na natječaj mogu biti prijavljeni gotovi radovi hrvatskih umjetnika ili umjetničkih kolektiva nastali nakon siječnja 2018. godine. Isti prijavitelj može poslati maksimalno dvije prijave. Stručni žiri će izabrati 5 finalista, a dobitnik Zlatne lubenice osvojit će simboličnu novčanu nagradu u iznosu od 1.000 kuna. Svim finalistima bit će osigurani putni troškovi i smještaj za vrijeme trajanja festivala.

Dvadeset i treće izdanje Media Mediterranea festivala bit će održano u Puli od 5. do 7. kolovoza 2021. godine.

// Kome je poziv namijenjen?

Poziv je namijenjen umjetnicima od 18 do 35 godina starosti ili umjetničkim kolektivima koji ih okupljaju, a koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama.

// Postupak prijave

Prijava treba sadržavati:

– ime i prezime autora / umjetničkog kolektiva uz popis svih članova

– kontakt

– naziv rada / koncepta

– opis rada / koncept na hrvatskom i engleskom jeziku (max. jedna kartica teksta)

– skice i dokumentacija

– pregled produkcijskih / distribucijskih troškova (pregled potrebne opreme za izlaganje)

– portfolio / poveznica na web-stranicu autora

– biografije autora na hrvatskom i engleskom jeziku.

Prijave s naznakom “Zlatna lubenica 5.0” šalju se na e-adresu mediterraneafest@gmail.com do 15. lipnja 2021. godine u 23.59 sati.

Autori radova će o ishodu natječaja biti obaviješteni elektroničkom poštom do 21. lipnja 2021. godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.