Hrvatski radio

Radio Pula

Otvoren Srednjovjekovni festival u Svetvinčentu

08.08.2015.

12:14

Autor: Slađana Bukovac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U istarskom gradiću Svetvinčentu i ove se godine održava srednjovjekovni festival koji je počeo jučer poslijepodne. Unatoč velikim vrućinama, trodnevna manifestacija privlači velik broj domaćih i stranih posjetitelja. Ključevi tamošnjeg kaštela Morosini-Grimani predani su neobičnim gostima iz prošlosti.

Svetvinčentom su tako zavladali vitezovi i inkvizitori, podignuti su srednjovjekovni tabori, a cijelo mjesto odiše prošlošću. Duhovita manifestacija, koja uključuje dvoboje, konjički turnir, streličarstvo, ali i srednjovjekovnu kuhinju i ples, ilustrira burnu povijest ovog malog grada uključujući i njezine najmračnije trenutke.

Program se nastavlja i poslijepodne i posvećen je viteštvu pa će se uz viteške turnire održati i streličarski turniri, kao i prigodne predstave i radionice za djecu, ali i bogat noćni program na Žlinji. Svi programi počinju u 17 sati i trajat će do kasno navečer. Broj posjetitelja iz godine u godinu u doma ove manifestacije u Svetvinčentu raste.

Više možete poslušati u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.