Hrvatski radio

Radio Pula

Otvorena ispostava HAMAG-BICRO-a u Istarskoj županiji

07.04.2022.

14:54

Autor: HRT

Otovrenje ispostaje HAMAG BICRO-a u Istarskoj županiji

Otovrenje ispostaje HAMAG BICRO-a u Istarskoj županiji

Foto: HAMAG BICRO / ustupljena fotografija

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je ispostavu u Istarskoj županiji u okviru druge faze projekta "Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a" - BOND 2. To je petnaesta po redu ispostava, a otvorena je u prostorijama Poduzetničkog inkubatora PazinUp koji djeluje unutar Razvojne agencije Srce Istre d.o.o.

 

- Iznimno nam je drago što će od danas istarski poduzetnici na ovome mjestu moći na jednostavan i efikasan način pristupiti informacijama i uslugama HAMAG-BICRO-a te pozdravljamo ovaj dobar primjer decentralizacije. Protekle dvije pandemijske godine bile su posebno teške, a negativne posljedice su svakako osjetili i naši gospodarstvenici. I mi kao Istarska županija nastojali smo i nastojimo pružati podršku poduzetništvu, naročito u kriznim vremenima, a od sada na našem području imamo još jednu kariku više, a to je upravo ispostava HAMAG-BICRO-a - rekao je zamjenik župana Istarske županije Tulio Demetlika.


- Kako bi se osigurala viša razina profesionalnih usluga te omogućio jednak pristup informacijama o poslovanju i uslugama HAMAG-BICRO-a, Pazin je pravo mjesto za otvorenje ispostave obzirom da se nalazi u središtu Istre te je najudaljenijim gradovima udaljenost manja od 45 min. Kako se u istoj zgradi nalaze HAMAG – BICRO, Poduzetnički inkubator PazinUP i Razvojna agencija Srce Istre, od srca želimo dobrodošlicu u Pazin i HAMAG BICRO-u u poduzetništvo Istre! - istaknula ja gradonačelnica Pazina Suzana Jašić.


- Projekt BOND omogućio nam je realizaciju dugoročnog plana razvoja agencije HAMAG-BICRO, a to je decentralizacija na koju je Agencija trenutno stavila sav svoj fokus. Proteklih mjeseci proputovali smo cijelu Hrvatsku, s ciljem stvaranja jedinstvenog sustava podrške za poduzetnike. Danas smo u Istri, a već sutra u susjednoj Primorsko-goranskoj županiji, gdje također otvaramo ispostavu.“ O poduzetništvu u Istarskoj županiji Vrbanec je istaknuo: „Istra ima vrlo aktivnu poduzetničku scenu. Do sad je HAMAG-BICRO kroz različite programe financiranja u Istarskoj županiji potaknuo investicije ukupne vrijednosti 1,18 milijardi kuna kroz 775 projekata, čime su stvoreni preduvjeti za otvaranje 1.130 novih radnih mjesta. Samo u Gradu Pazinu potaknute su investicije ukupne vrijednosti 147,8 milijuna kuna kroz 65 projekata, što je rezultiralo otvaranjem 134 nova radna mjesta. Vjerujemo da će poduzetničko okruženje u Istri, nakon današnjeg otvaranja ispostave, dobiti dodatni podstrek za daljnji rast i razvoj - zaključio je predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec.

Otvorenje HB ispostave u Istri

Otvorenje HB ispostave u Istri

Foto: HB / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.