Hrvatski radio

Radio Pula

Otvorena obnovljena zgrada dijagnostike pulske Opće bolnice

02.05.2018.

10:59

Autor: Nives Kalebić

(foto: Ivana Ivanović/ Pixsell)

(foto: Ivana Ivanović/ Pixsell)

Foto: - / -

Danas je službeno otvorena obnovljena zgrada dijagnostike, prva zgrada nove pulske Opće bolnice čija je izgradnja počela prije tri godine. Ujedno su u rad pušteni i novi CT uređaj te uređaj Magnetne rezonancije.

Novi CT uređaj i uređaj Magnetne rezonancije vrijedni su 13 milijuna kuna i kako je rečeno, unaprijedit će dijagnostički standard, skratiti liste čekanja, a pacijenti iz Istre više neće morati putovati u druge kliničko - bolničke centre zbog specijalističkih pregleda. To se posebno odnosi na uslugu MR-a, primjerice MR-A dojki, mozga, abdomena te osteoartikularnog sustava.

Oba uređaja smještena su u Odjelu za radiološku dijagnostiku, a s radom kreću na način da će se prvo obavljati najbitniji pregledi, dok će se puno opremanje i postavljanje sve nove opreme obaviti u što kraćem roku, rečeno je na svečano otvaranju zgrade Dijagnostike. 

Inače na odjelu radiologije zaposleno je 14 specijalista radiologa, 3 specijalizanta, 21 inženjer medicinske radiologije, 6 medicinskih sestara te 8 djelatnika podrške i administracije. Godišnje se na odjelu obavi 120 tisuća pregleda, a dnevno se napiše oko 340 nalaza. 

Obnova zgrade Dijagnostike zajedno s novim uređajima i nabavkom potrebne opreme stalaja je više od 25 milijuna kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.