Hrvatski radio

Radio Pula

Otvorene prijave za međunarodnu rezidenciju Summer Sessions 2023

15.03.2023.

11:58

Autor: HRT

Summer Sessions 2023

Summer Sessions 2023

Foto: Metamedij / ustupljena fotografija

Otvorene su prijave za međunarodne rezidencije Summer Sessions 2023. namijenjene mladim umjetnicima i dizajnerima koji djeluju na intersekciji umjetnosti i tehnologije. Rok za prijavu je 24. travnja 2023. godine.

Međunarodna mreža kulturnih organizacija Summer Sessions, čiji je hrvatski partner udruga Metamedij, sponzorira i ugošćuje rezidencije. Svakog ljeta nude podršku umjetnicima i dizajnerima na začetku karijera za sudjelovanje u produkcijskim rezidencijama u inozemstvu.


Odabrani će kandidati imati priliku razvijati svoj umjetnički projekt u produktivnoj atmosferi uz stručnu podršku, feedback i mentorstvo. Svaka Summer Sessions rezidencija traje otprilike osam tjedana i održava se između srpnja i rujna.Tko se može prijaviti?


Umjetnici i dizajneri koji se bave umjetnošću i tehnologijom te su (1) mlađi od 35 godina i/ili su diplomirali u posljednjih pet godina i (2) žive u zemlji u kojoj postoji sponzorski partner Summer Sessions.


Partneri koji sudjeluju su:


– V2_, Nizozemska

– Metamedia, Hrvatska

– TEKS, Norveška

– Sardegna Teatro, Italija

– Tabakalera, Španjolska

– Cairotronica, Egipat


Za sve dodatne informacije javite se na: info@summersessions.net ili contact@metamedia.hr


Zašto bih se trebao prijaviti?


Odabrani umjetnici dobit će pristup prostorima domaćinske institucije, stručnu podršku i priliku za predstavljanje svojih radova na javnom događaju. Osigurat će se honorar koji uključuje troškove putovanja, smještaja i materijala.


Kako se prijaviti?


Otvoren je poziv za izdanje Summer Sessions 2023. Za prijavu posjetite https://summersessions.net/apply.


Napravite dvominutni video u kojem objašnjavate svoj projekt i način na koji biste ga realizirali tijekom Summer Sessions rezidencije. Ne postoje tematska ograničenja i zahtjevi. Nije poželjno slati dodatne materijale, pisane ili druge. Odabir će se vršiti isključivo na temelju videa. Prenesite svoj video na uslugu kao što je YouTube ili Vimeo.* Zatim ispunite online prijavu, navodeći svoje osobne podatke i poveznicu na svoj video.


*YouTube omogućuje da videozapis označite kao unlisted, što znači da mu ne može pristupiti nitko bez URL-a. Vimeo vam omogućuje postavljanje lozinke za ograničavanje gledanja vašeg rada.


Proces ocjenjivanja


Sve prijave bit će pregledane do sredine svibnja. Odabrani će kandidati biti spojeni s domaćinskom institucijom koja odgovara prijavljenom projektu. Domaćinska institucija će s kandidatima dogovoriti praktične detalje u vezi s datumima, putovanjem, smještajem, vizama i dr.


Program se odvija uz podršku Grada Pule i Istarske županije.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.