Hrvatski radio

Radio Pula

Otvoreni novi trgovački centri na jugu Istre

20.02.2017.

13:10

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dva nova velika trgovačka centra otvorena su posljednjih dana na području južne Istre a u njima je posao pronašlo 70-ak radnika. Otvorenje novih centara dobro je za nova zapošljavanja i jači razvoj istarskog gospodarstva, a zadovoljni bi trebali biti i kupci koji sada imaju veću ponudu na tržištu.

Nove investicije u Istri su dobrodošle. Uz jačanje gospodarstva i kupci imaju više izbora gdje potrošiti svoj novac. Mnogi od njih za kupovinu biraju upravo velike trgovačke centre.

Tržište pokazuje kako u Istri još postoji mjesta za širenje maloprodajnih trgovačkih lanaca, a dokaz su i dva novootvorena centra koja će zasigurno poboljšati postojeću ponudu i kvalitetu, ističe direktor pulske županijske Gospodarske komore Damir Sirotić. Dodaje kako je svaka nova investicija, poput ovih u Fažani i Medulinu važna za zapošljavanje, gospodarstvo, ali i domicilno stanovništvo.

Novi trgovački centri investicije su vrijedne više milijuna eura, a na istarsko tržište donose novi asortiman od prehrambenih, mesnih i pekarskih proizvoda do svježeg i sezonskog voća i povrća. Cijene će u centrima u Medulinu i Fažani, kažu vlasnici, biti iste kao i u ostalim njihovim trgovinama, a hoće li se tijekom turističke sezone, podići tek ćemo vidjeti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.