Hrvatski radio

Radio Pula

Ove sezone deset liječnika na porečkoj Hitnoj pomoći

08.05.2018.

11:32

Autor: Hrt/Radio Pula

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Foto: - / -

Potpisan je Ugovor o sufinanciranju dodatnog zapošljavanja radnika u porečkoj ispostavi Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije vrijedan više od 287 tisuća kuna. Ugovor su potpisali porečki gradonačelnik i načelnici susjednih općina, a time je cijela Poreština dobila nadstandard na Hitnoj pomoći.

Potpisanim ugovorom definirano je da će na Poreštini od 1. lipnja do 31. kolovoza žitelji i gosti imati na raspolaganju deset liječnika, te isto toliko medicinskih sestara i vozača.

Prilikom potpisivanja istaknuto je kako su se posljednjih godina pojavili brojni problemi u zdravstvenoj skrbi radi novog ustroja hitne medicinske pomoći koji je uvela država, a zbog čega je postojala mogućnost da vrata Hitne pomoći u Poreču budu zatvorena. Zato zadnjih pet godina sufinanciramo zapošljavanje dodatnih djelatnika. Stoga je Poreč lani počeo s plaćanjem najma stana za dva liječnika zaposlena u ovom nadstandardu tijekom cijele godine, odnosno za tri doktora tijekom turističke sezone.

Uz to općine Vrsar, Funtana i Tar-Vabriga financiraju najam stana za voditeljicu biokemijskog laboratorija, dok Poreč plaća još i stan za ginekologinju.

Ovog će tjedna svoj potpis na ovaj ugovor dati i načelnici preostalih općina Poreštine te tamošnje turističke tvrtke.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.