Hrvatski radio

Radio Pula

Panel-rasprava o međunarodnim rezidencijalnim programima u DKC-u Lamparna

03.12.2021.

12:16

Autor: Tomislav Šikić

Panel-rasprava o međunarodnim rezidencijalnim programima u DKC-u Lamparna

Panel-rasprava o međunarodnim rezidencijalnim programima u DKC-u Lamparna

Foto: - / -

Neformalna platforma za razvoj suvremene medijske umjetnosti Istre MI+ održat će u 17 sati u DKC Lamparna u Labinu panel-raspravu o međunarodnim rezidencijalnim programima. Događaj je dio programa Kreativna jesen u Istri.

Neformalna platforma za razvoj suvremene medijske umjetnosti Istre MI+ (Udruga za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij, Udruga za razvoj kreativnih industrija Faro 11, Labin Art Express XXI, Muzej-Museo Lapidarium, IKA-Istarska kulturna agencija) održat će u panel-raspravu o međunarodnim rezidencijalnim programima.

Panel-rasprava će uključivati razgovor s umjetnicima i organizatorima međunarodnih rezidencija i programa i platformi za razmjenu umjetnika poput I-Portunes, Res Artist, Transartists, Summer Sessions itd. U sklopu panela umjetnik Mario Mu će podijeliti osobna iskustva s rezidencijalnog boravka u inozemnoj organizaciji V2_Lab for the Unstable Media (Rotterdam) u sklopu međunarodnog rezidencijalnog programa Summer Sessions. Programom koordinira Udruga Metamedij, a njegov je cilj pokrenuti raspravu o važnosti međunarodnih razmjena i transfera znanja za profesionalni razvoj umjetnika.

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.