Hrvatski radio

Radio Pula

13:38 / 14.05.2016.

Autor: Elvira Tripović

Parada polo timova i limuzina u Rovinju

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Paradom limuzina i konja starogradskim ulicama i rivom u Rovinju je danas dočaran dašak tzv. visokoga turizma. Prvi polo turnir u tom gradu ali i u ovom dijelu Europe, privukao je brojne posjetitelje iz europskoga visokog društva a parada brojne domaće i strane gledatelje.

Vikend u znaku polo turnira na pijesku malo je pokvarilo loše vrijeme ali cilj je postignut. Sezona je  otvorena zvučnom svjetskom atrakcijom. Jednako kao i protekle četiri godine kada su u Rovinju na natjecanjima bili najbolji svjetski avijatičari i jedriličari. Sad su tu četiri najbolja polo tima i pedesetak konja. Sve se događa na plaži Porton Biondi. predsjednik organizacijskog odbora Uwe Zimmermann oduševljen je kaže gradom , mjestom održavanja turnira s prekrasnim pogledom na starogradsku jezgu. Uz ostalo je rekao kako je  oolo arena u Rovinju jedna od najsigurnijih i najboljih  koje su vidjeli u posljednje vrijeme. Zimmermann inače vođa jednog od četiri polo tima. Jedna od članica organizacijskog tima. Dubravka Smoljanić Cvijić koja ističe značaj okretnih i snažnih konja na kojima jašu igrači pola, argentinskih ponija, visokih metar i pol. Za razliku od odavno popularnoga  klasičnoga pola na travi, polo na pijesku svijet osvaja zadnjih deset godina. Počelo je u Dubaiu, igra se među ostalim u Miami beach-u  i eto, u Rovinju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.